Gambia reis januari 2019

page1image3835584

Wil jij een Gambiaanse ziekenhuismedewerker in Gambia blij maken door zijn of haar training te sponsoren?

Dat kan al met een klein gebaar!

Wheels for Health, een stichting die transportmiddelen verzorgt voor Gambiaanse ziekenhuizen, gaat in januari 2019 met een groep van donateurs en bestuursleden de diverse projecten van de stichting bekijken. Een aantal projecten speelt zich af in en rond het Bwiam General Hospital (in Bwiam).
Met de reisgroep willen we, naast het bezoeken van de projecten en het genieten van bijzondere Gambiaanse plekken, onze “Nederlandse” kennis en ervaring delen met zoveel mogelijk ziekenhuismedewerkers. We willen daarbij van hen ook veel leren en stellen vooraf onze persoonlijke doelstellingen op. Door interactieve trainingssessies op basis van vragen die er op dat moment leven bij de medewerkers van diverse disciplines van het ziekenhuis, willen we elkaar bewust ontmoeten en kennis uitwisselen. Uit eerdere ervaringen weten we dat deze trainingen waardevolle inzichten geven en een `beweging ́ opgang kunnen brengen. Zo vertelde een leidinggevende ons achteraf dat zij zich door de training bewust werd van de mogelijkheid om meer coachend in plaats van adviserend leiding te geven. Met een aantal praktische handvatten kon zij daarmee meteen aan de slag. Het was voor haar een eye opener dat medewerkers hierdoor zélf naar oplossingen gingen zoeken. Wat ons als trainers trof was hoeveel je kunt bereiken met een interactieve trainingsvorm in plaats van het “zenden van informatie”, ook in een nieuwe, niet- Westerse omgeving. Dat heeft onze kennis en vaardigheden enorm verrijkt.

De ziekenhuismedewerkers hebben helaas weinig tot geen middelen, zoals papier, pennen en een manier om het lesmateriaal op te slaan. Wil je daarbij ondersteunen? Dat kan eenvoudig met een donatie van € 10 per ziekenhuismedewerker voor pen, papier en een eenvoudige maaltijd. Je kunt ook denken aan een schenking in natura voor allerlei kantoorattributen als usb stick, gebruikte smart phone of laptop, die deelnemers aan de training kunnen gebruiken. Laat in beide gevallen een berichtje achter of app een van ons. Alle donateurs ontvangen na afloop een persoonlijk bedankje van alle betrokkenen.

Maak jij een ziekenhuismedewerker ook blij? Samen kunnen we het verschil maken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze Stichting Wheels for Health? Bekijk dan eens dit mooie fimpje, waarbij vrouwelijke vrijwilligers van het ziekenhuis, die ook hun eigen groenten verbouwen, een busje in ontvangst nemen waarmee ze voortaan hun groenten kunnen vervoeren naar de regionale markt. Ze zijn uitzinnig van vreugde bij deze nieuwe bron van inkomsten. Ze zorgen zélf voor het onderhoud van het busje, door het busje ook in te zetten voor transport van betalende passagiers.

Mariëlle Plasmeijer, Ellen van Schaik & Yvonne Ramakers – bestuur stichting Wheels for Health

page1image3676464

Leave a Reply